Artuklu üniversitesi Öğrencisinden Uluslararası başarı

  • Haberin Tarihi: 9 Şubat 2015
  • Bu haber 1261 defa okundu.
  • Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaş:
  • Googleda Paylaş
  • Twitterda Paylaş
  • Facebookta Paylaş
Artuklu üniversitesi Öğrencisinden Uluslararası başarı

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konaklama Bölümü 2. sınıf öğrencisi Serhat Kaya 27-30 Ocak tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuarı’nda düzenlenen Uluslararası Mutfak Olimpiyatları’nda büyük bir başarıya imza atarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ne dünyadan ve Türkiye’den çok sayıda şef ve yarışmacı katıldı. Mardin’de Gastronomi Meslek Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Mardin’nin yöresel yemeklerinin tanıtımı için hazırlanan Türkiyenin en kampsamlı gastronomi projesi AB tarafından kabul edilmişti.
Mardin’de 3 aydan beri uygulanan Avrupa Birliği Hibe Projesi kapsamında mutfak ve gastronomi bilimi üzerine eğitim alan, Mardin’de Gastronomi Meslek Eğitiminin Geliştirilmesi Projesinin Koordinatörü Şef Süleyman Engin koordinatörlüğünde, Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konaklama Bölümü 2. sınıf öğrencisi Serhat Kaya’nın da aralarında bulunduğu 5 aşçı İstanbul’da orijinal Türk Mutfağı kategorisinde Mardin’i temsil etti.
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, uluslararası başarısıyla Mardin’e dönen Serhat Kaya’yı makamında ağırlayarak kendilerine başarılı çalışmalarından dolayı tebrik belgesi verdi.
Mardin’in İlk defa uluslararası bir yemek olimpiyatına katılmış olması ve Mardin’e aftedilen başarının Artuklu Üniversitesi öğrencisi tarafından temsil ediliyor olmasını gurur verici bulan Ağırakça, tarihsel süreçte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mardin’in gelişimi ve kültürünün tanıtılmasına Üniversite olarak katkı sağlamanın memnuniyet verici olduğunu sözlerine ekledi.
İstanbul TÜYAP Fuarı’nda düzenlenen, Türkiye ile birlikte 36 ülkenin gastronomi bölümü öğrencilerinin katılıdığı yarışma da, JNT-5 Süslü Kutlama Pastası kategorisinde gümüş madalya alan Serhat Kaya; “Mardin mutfağını İstanbul’da hakkı ile temsil ettiğimize inanıyorum. İlk defa uluslararası bir olimpiyatta yarıştım. Mardin’in eşsiz Mezopotamya mutfağını en güzel sunumumuzla birleştirip şampiyonadan derece ile ayrılmak benim ve Üniversitem adına gurur vericidir.” dedi.

Anahtar Kelime:

Bir Yorum Yazın