Mardin’in unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini tanıttı

  • Haberin Tarihi: 10 Ocak 2020
  • Bu haber 334 defa okundu.
  • Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaş:
  • Googleda Paylaş
  • Twitterda Paylaş
  • Facebookta Paylaş
Mardin’in unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini tanıttı

Turizmci Aysel Tumba, Mustafa Osman Turan başkanlığında aralarında Fransa, Almanya, Kanada, Çin ve İran’dan da bulunduğu 18 kişilik bir ekiple Mardin´e geldi. Çok Amaçlı toplum Merkezi bünyesinde bulunan kadınlar, mahalli yemeklerin yapımını ve pişirilmesini tatbiki olarak yaptı ve gruba ikram etti.
Mardin´in turizm elçisi olarak bilinen Aysel Tumba, dezavantajlı guruplara dönük sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirerek, sürdürülebilirlik kazandırarak farkındalık yaratmayı hedeflediklerini söyledi. Yöresel mutfağı global lezzet ile buluşturarak, unutulmaya yüz tutmuş bölgesel tatları dünya gündemine taşımayı amaçladıklarını aktara Tumba “Her getirdiğim tur ile bir sosyal sorumluluk projesine hizmet veriyorum. Getirdiğim insanlara hem bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtıyorum hem de bölge de dar gelirli kadınların el sanatı ürünlerini modernize ederek satışını ve tanıtımını sağlıyorum. Bu konuda olumlu ve güzel geri dönüler alıyoruz. Bir ürün alanla sipariş veriyor. Böylelikle kadınların sosyal yaşam içinde ayakta durmaları ve aile bütçesinde söz sahibi olmasını sağlıyoruz. Bize ev sahipliği yapan GAP Gençlik ve Kültür Evi Sorumlusu Fatih Dündar´a teşekkür ediyorum ” dedi.
Mardin GAP Medrese- Gül (ÇATOM) Çok Amaçlı Toplum Merkezi Sorumlusu Dilek Sıvanu ise Diplomat Mustafa Osman Turan ve Turizmci Aysel Tumba´nın bölge kadınına ve bölge turizminin tanıtımına büyük katkılar sağladığını söyledi.

Sınavu “ Sınırlı sorumlu GAP Sosyal Ekonomik Kalkınma ve İşletme Kooperatifini kurduk. 40 dolayında kadın üyemiz var. Yöresel ürünlerin ve yemeklerin yeniden ülke ve dünya gündemine getirilmesi ve canlandırılması, kentin ve bölgenin turizmine hizmet verecek ve kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Sayın Turan ve Tumba´ya teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Diplomat Mustafa Osman Turan, dünyanın çeşitli ülkelerinde bilgi- birikime sahip duyarlı arkadaşları bulunduğunu, fırsat buldukça arkadaşlarıyla birlikte bölgeye geldiklerini söyledi.
Osman Turan “ Ben kamu görevlisiyim ve dünyanın çeşitli ülkelerinde arkadaşlarım var. Fırsat buldukça bölgeye arkadaşlarımla geliyorum. Dünya vatandaşı sorumluluğu ile bölgenin kültürel ve tarihi değerlerin görmek, tanımak ve sosyal sorumluluk bilinci ile bu değerleri gündeme getirmek istiyoruz. Bu bir sivil inisiyatif anlayışı ile yapılan aktivitedir. “ dedi.
Tact agora üyeleri, GAP Gençlik ve Kültür Evinde, ÇATOM kadınlarıyla birlikte içli köfte ve mahalli yemek pişirdi, yöre tatlarını iştahla yedi.

Anahtar Kelime:

Bir Yorum Yazın